Πως βάζουμε Player κάτω από το Chat μας (υπο κατασκευη)

Λοιπόν σήμερα θα μάθουμε «πώς να βάζουμε Radio player» κάτω από το xat chat μας, οι ίδιοι κώδικες ισχύουν και για τις προσωπικές σας σελίδες.

Προσοχή ισχύει μόνο για Shoutcast server ραδιόφωνο. Θα αναφέρουμε μόνο για ραδιόφωνα που εκπέμπουν μέσω Shoutcast server και ο λόγος είναι πως το ίδιο το xat.com συνεργάζεται με το Shoutcast.



Δεν θέλουμε αύριο μεθαύριο να κάνει αλλαγές το xat.com και να βρεθούμε χωρίς ραδιόφωνο επειδή έτυχε να ανοίξουμε ράδιο σταθμό σε έναν άλλον server.

Πρώτα από όλα θα αναφέρουμε τα official radio Player που παρέχει το ίδιο το xat.com

Ας αρχίσουμε. Ξεκινάμε πηγαίνοντας εδώ: http://www.xatworld.com/radioplayer/

Όταν μπείτε θα δείτε αυτό :




Κόκκινο : εδώ θα βάλετε την Ip (διεύθυνση του ράδιου σας)
Μπλε: Μόλις βάλετε την διεύθυνση θα πατήσετε submit


Παρένθεση:

H Ip (διεύθυνση) ενός ραδιοφώνου έχει αυτή την μορφή http://193.34.51.68:80 είναι η διεύθυνση και το :80 είναι το Port που χρησιμοποιεί για να εκπέμπει. Χρειάζεστε και τα δυο για να τα βάλετε στο player όπως δείχνει από πάνω.

Αν δεν γνωρίζετε πια είναι η διεύθυνση σας τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στο δικό σας shoutcast DNAS status . Εφόσον έχετε δικό σας ράδιο σίγουρα ξέρετε να το κάνετε. Αν δεν καταλάβατε τι εννοώ δείτε την παρακάτω Φώτο:


Κόκκινο: Εδώ όπως βλέπετε θα δείχνει πάντα την διεύθυνση σας, εφόσον γνωρίζετε το Port που χρησιμοποιείτε το προσθέτετε στην διεύθυνση σας με αυτή την μορφή:

http://193.34.51.68:Port

Μπλε: δείχνει τις λεπτομέρειες του σταθμού σας η οποιοδήποτε σταθμού σκοπεύετε να βάλετε. Εάν δεν γνωρίζετε ούτε το Port τότε πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο. Ενώ είμαστε στο shoutcast DNAS status του ραδιοφώνου μας η οποιοδήποτε άλλου σταθμού πατάμε το κουμπί “listen” (κόκκινο) όπως δείχνει η παρακάτω Φώτο ώστε να κατεβάσουμε την Playlist του ραδιοφώνου μας (μοβ) και με την βοήθεια του προγράμματος Winamp θα βρούμε την διεύθυνση μας.


Αν δεν γνωρίζετε πώς να βρείτε την διεύθυνση σας με το Winamp πατήστε εδώ : Πως βάζουμε τον αγαπημένο μας ραδιοφωνικό σταθμό στο Χat chat μας (Updated) Οπότε τώρα έχουμε την διεύθυνση του ραδίου μας επιστρέφουμε εδώ:




Κόκκινο: βάλαμε την διεύθυνση μας Μπλε: πατήσαμε το Submit

Πατώντας Submit Μας δείχνει τα player που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (είχε και άλλα πιο κάτω αλλά δεν χωρούσαν όταν φωτογράφιζα την σελίδα χαχα) Όταν εμφανιστούν τα player κάποιο από όλα αυτά θα παίξει το ραδιόφωνο που επιλέξατε αν δεν ακούσετε τίποτα σιγουρευτείτε ότι τα κάνατε σωστά. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τον κώδικα του αντίστοιχου player που θα διαλέξετε και είστε έτοιμοι να τον επικολλήσετε στις ρυθμίσεις του Chat box σας.

Έχετε υπόψιν σας κάτι τα official Player του xat προέρχονται από την σελίδα http://www.wavestreaming.com/ όπου τυχαίνει να μπορείτε να φτιάξετε δικό σας ραδιόφωνο δωρεάν. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε πως τα συγκεκριμένα player έχουν ένα μειονέκτημα ως προς τους χρήστες.

Καμιά φορά όταν κάποιος έχει πολλά μέσα αναπαραγωγής στον υπολογιστή του (winamp, media player, Vlc, Quick time κτλ) ο υπολογιστής ας πούμε ότι μπερδεύεται (επειδή κάποια από τα παραπάνω προγράμματα που ανέφερα λειτουργούν και ως plug in για αναπαραγωγή ήχου μέσα από σελίδες στο ιντερνέτ) και ίσως να το έχετε συναντήσει και εσείς κάποτε έδειχνε τα player κάπως έτσι:



Δεν έδειχνε τα player και εμφάνιζε αυτό το λευκό, για να μπορέσετε να το αποφύγετε αυτό καταρχήν πρέπει να έχετε ενημερωμένο το browser σας και να μην κάνετε update σε όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής που έχετε στον υπολογιστή σας. Βέβαια αν το Wavestreamer κάνει κάποια αλλαγή στα player του τότε μέχρι να το ανανεώσει και το xat.com εσείς δεν θα έχετε ράδιο.Εφόσον χρησιμοποιήσετε αυτά τα player θα είναι πάντα ένα ρίσκο.

Βέβαια εκτός από αυτό του είδους τα player μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτά τα παρακάτω:







Κάνετε απλά Copy τον κώδικα αλλάζετε την διεύθυνση http://198.100.125.245:80/ με την δικιά σας  ή οποιοδήποτε άλλου Ραδίου και επικόλληση στις καρτέλες που βρίσκονται ρυθμίσεις του Chat Group σας.
Προσέξτε μόνο να μην ξεχάσετε την πλάγια παύλα με το ελληνικό ερωτηματικό  ( /; ) στο τέλος της διεύθυνσης σας.
Αποθήκευση και τελειώσατε!!
Τα παραπάνω είναι δωρεάν player που μπορεί ο καθένας να βάλει στο chat ή στην ιστοσελίδα του υπάρχουν φυσικά πολύ καλύτερα και πιθανόν να τα έχετε δει σε κάποια chat. 
Άλλα player που μπορεί να βάλει κάποιος στο chat του είναι τα λεγόμενα Flash player τα οποία συνήθως τα κατασκευάζουν χρήστες και τα hostαρουν στο photobucket (το photobucket εκτός από φωτογραφίες μπορεί να hostαρει και sw flash αρχεία)
για παράδειγμα:

See u